torstai 4. helmikuuta 2010

Webbisivujen suunnittelua

Kirjoittelin junamatkalla aikani kuluksi jotain alkeellisia käyttötapauksia melkoinen.comia varten. Osin ihan vain harjoitukseksi ja muistin virkistämiseksi, siltä varalta että sattuisin joutumaan tuollaisiakin tekemään pitkästä aikaa töissä. Tuo olikin ihan hyödyllistä. Mietin paljon mitä ihmiset todella haluaisivat tehdä tuolla sitellä ja miten he sen tekisivät. Oikeastaan tuo selkeyttikin ja vähensi työtä tosi paljon, kun tein yhden tapauksen siitä mitä inhottava spämmeri ja tosi vihainen juntti haluaisivat tehdä tuolla sitellä ja miten muut kävijät reagoisivat tähän. Olin ajatellut alunperin, että laittaisin sivustolle vieraskirjan ja mahdollisuuden lisätä linkkejä omille sivuilleen, mutta nyt totesin, että homma vaatisi tähän hätään kyllä ihan liikaa työtä. Täytyy jättää myöhempään kehitysvaiheeseen. Harmi, monet käyttäjät olisivat varmasti pitäneet tästä ominaisuudesta. Pahuksen spämmerit ja vihaiset känniläiset pilaavat kaiken. Oheistuotoksena keksin lähes nerokkaan systeemin korvaamaan captchan joillakin sivustoilla. Tuo täytyy tunkea joskus johonkin, se on paljon vähemmän ärsyttävä kuin oikea captcha ja kuitenkin toimisi ihan samalla tavalla. Hmm, voisinkohan tienata tuolla idealla rahaa?

Niin juu syy miksi kirjoittelen webbisivujen tekemisestä tänne kirpparitaideblogiin on se, että haluan hyödyntää kirppareilta mahdollisesti saamani julkisuuden myös netissä, eli siinä vaiheessa kun kirpparipöytiin ilmestyy tavaraa myyntiin, niin webbisivujen pitäisi olla täysin toiminnassa. Tietty webbisivut tukevat toivottavasti myös kirpparimyyntiä.

Tässä on kyllä taas se huono puoli, että aikaa on liian vähän. Oikeasti tämmöisten webbisivujen tekemiseen pelkästään saisi helposti kulumaan vaikka kuukausia, mutta mun pitää kai lätkiä noi kasaan lähes nollasta suunnilleen viikossa tms. Tämä on kyllä mun elämässä ja varsinkin taiteellisissa tuotoksissa näymmä nykyään aina ongelmana. Kaikki on juosten kustua vasemmalla kädellä äkkiä kasaan hutaistua roskaa, enemmän luonnoksia oikeasta teoksesta kuin mitään lopullista. Plääh. No ehkä joskus viisastun, mutta sitä odotellessa jatkan vain tätä ja toivon että opin tekemään parempaa jälkeä pelkästään hutaisemalla.

Niin joo jotain sisältöäkin vähän hahmottelin sivuille ja poikani kanssa keskusteltiin jutuista, mutta mitään muuta en tänäänkään jaksanut. Toivottavasti huomenna olisin vähän energisempi ja vähemmän aikarajotteisempi tai jotain. Voisin ainakin hakea ne cd:n kannet painosta jos ei muuta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti