keskiviikko 24. helmikuuta 2010

Painotuotteita ja tekstiililogoja

Päivän iloinen yllätys oli, että paino oli saanut kirjaset ja Allun levyn kannet jo valmiiksi. Jee! Ne näyttivät oikein hyvältä. Jopa paremmilta kuin muistin vedoksia katsellessani. Ihme on, jos ei noita kukaan osta. Ajattelin pistää 5 € hinnaksi, vaikka laskua ei ole tullutkaan, enköhän minä noilla omilleni pääse. Tai mistäs minä tiedän. En usko kumminkaan, että ihmiset maksaisivat 10 € ja en jaksa miettiä mitään välimuotoja.

En muistanut etsiä ohjelma-cd:itä, enkä jaksanut edes asentaa tuotakaan ohjelmaa, jonka jo löysin.

Löysin netistä hauskan ja masentavan artikkelin, jonka mukaan ihmisiä ei oikeasti juurikaan kiinnosta miltä webbisivut näyttävät. Ihmisiä kiinnostaa vain löytää se, mitä he sivulta etsivät, esim minun tapauksessa varmaan linkkejä musiikkiin, Twitteriin, ehkä jotain yleistä tietoa ja kontaktitiedot. Meinasin jo tänään lyödä tunnissa kasaan jotkut sivut, joilta nuo tiedot ja linkit löytyisivät suomeksi ja englanniksi. En sit kuitenkaan jaksanut. Ehkä huomenna.

Sen sijaan tänään töhrin paitaa ja takkia ja printtailin ja leikkelin logoja. Mustassa punk-takissa on nyt Maho Neitsyt ja Terveet Kädet -logot ihan siististi.

Oranssiin tyttöpunk-huppariinkin väänsin Maho Neitsyt ja Terveet Kädet-logot, mutta ne eivät onnistuneet yhtä hyvin. Olin printannut paperimaskin mustalla ja sitä väriä irtosi sitten punaisen kangasvärin sekaan, ja TK-logossa taas vaaleanpunainen väri taas levisi. No kai ne vielä lukemaan pystyy, joten se sotku on vaan punk. Aattelin tuon tyttöhupparin koristella vielä silitettävillä timanteilla. :D
Niin joo ja melkoinen-logot lätkin tietty molempiin ihan kiusallanikin. Saavat sitten punkkarit itse rapsutella ne pois ja tuntea itsensä diy-sankareiksi, eikä tarvii hävetä kavereitten silmissä, että kuuntelee jotain paskateknoa tai mainostaa jotain vanhaa nörttiä.
Ei tota oranssia hupparia varmaan kukaan kyllä osta muutenkaan. Voi olla että ei takkiakaan, vaikka musta siitä taitaa tulla hieno. Suomalaiset punkkarit taitaa olla vähän liian jumittuneita siihen perusuniformuun, joita noilla oikeastaan pilkkaankin. Kaikki Suomen punkkaritkin varmaan vihaa mua tän jälkeen. Vaikka varmaan ne vihaa jo muutenkin.

Rattus-logonkin printtasin ja yritin leikellä stensiiliveitsellä, mutta se meni ihan pieleen. Siinä on liikaa pieniä yksityiskohtia. Täytyy varmaan joko printata se logo, mikä on vähän estetiikan vastaista, tai vaihtaa jonkun yksinkertaisemman bändin logo tilalle. Harmi, Rattus on hyvä bändi ja niillä on hieno logo. Ehkä laitan Laman logon tilalle, se on helppo tehdä ja on niilläkin hyviä biisejä. Olishan noita muitakin hyviä, mutta ei nää nuoret niistä oo varmaan kuulleetkaan.

Tyttöhupparia varten tein hassun kehystetyn version melkoinen-logosta, joka on vähän niinkun tekno ja hämmentävän tyylikäs. Se näyttää ihan siltä kuin joku olisi oikeasti suunnitellut ja vääntänyt sitä tunteja vaikka sain sen aikaiseksi puoli vahingossa noin viidessä minuutissa tyhmällä kikkailulla. Matematiikka ja geometria on ihmeellistä. Jotenkin hämmentää miten vähän nykyään tehdään kylmään laskennalliseen matematiikkaan ja geometriaan perustuvaa visuaalista taidetta, vaikka nykyisillä työkaluilla se olis tosi helppoa. Jos osais siis. Mä vaan melkein osaan. Ehkä vaan en oo osannut etsiä tai sitten niillä jotka osaa, on tärkeempääkin tekemistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti