maanantai 1. helmikuuta 2010

Levynkansisekoilua, profilointia, ompelua ja kuvien rajausta

Optinen-ep:n kannet tulivat tänään painosta. Jälki oli muuten ihan hyvää, mutta etukansi oli leikattu ihan väärin. Luulin ensin että ne eivät kuitenkaan olleet saaneet niitä kohdistusmerkkejä auki, mutta kun kotona avasin tiedoston, niin olinkin näymmä itse aamutokkurassa jotain sekoillut ja laittanut kohdistusmerkit väärin. Ei auttanut muuta kuin lähettää kansi uudestaan painoon. Täytyy toivoa että eivät kisko liikoja. Vähän kyllä luottamus alkaa mennä tuohon painoon. Yritin kysellä hinnastoakin ja sanoivat että joka työ sovitaan erikseen. Vaikutti jotenkin siltä myös että siellä on vain yksi tyyppi töissä joka tajuaa mistään mitään, muut vain sekoilevat. Joku muu paino olisi ehkä saattanut soittaa ja kysäistäkin, "että ihanko tosissaan haluut leikata nämä kannet niin että kuva leikkautuu alalaidasta ja ylälaidassa on reilusti tilaa?"

Töissä tutkin oikeastaan ihan ammattitaidon nimissä käyttäjien profilointia, kun mun pitäisi kummininkin käyttäjälähtöisestä suunnittelusta jotain tietää ja tällei. Ajattelin oppeja hyödyntää suoraan melkoinen.comissa. Eipä tuokaan juttu mitään magiaa taida olla, pitäisi vaan varata aikaa joskus tuohonkin ja vähän miettiä ja töherrellä paperille jotain.

Tv:n katselun ohessa kirjailin paitaan lisää kuviotakin. Kyllä toi on ihan toivottoman hidasta touhua ja jälki on vähän liiankin diy-punk-henkistä. No täytyy toi nyt valmiiksi tehdä vaikka siitä tulisi kuinka karsea. Ajattelin testata samalla printatun melkoinen-logon kiinnittämistä. Jos silittäminen vaikka tekiskin tuosta tosi huikean näköisen?

Juuri äsken rajailin kuvia kehitystä varten kuntoon. Yllättävän hidasta touhua tuokin. Varmaankin ainakin puolet kuvista on vielä rajaamatta. En ole myöskään vielä oikein päättänyt, tekisinkö vielä parista kuvasta isotkin vedokset. Täytyy kartoittaa vähän kehystilannettakin. Viimeksi multa jäi yksi kuva ylikin, joka ei tuntunut sopivan oikein mihinkään kehyksiin. Ehkä vien sen työpaikalle. Olin keksivinäni tänään aika idioottivarman systeemin, jolla saan melko varmasti kaikki kuvat ängettyä nätisti kehyksiin.

Aijoo: Töissä yksi työkaveri demosi ja selitti mulle vähän Arduino-elektroniikkapiirien toimintaa. Täytyy nyt miettiä josko sittenkin ostaisin yhden tai kaksi tuommoistakin, kun ei tuo ihan käsittämättömän vaikealta vaikuttanut tuommoisen kanssa riehuminen. Ideana olisi että tunkisin raamien sisään random-romua ja ledejä ja tuo huikea piiri feidailisi eri valoryhmiä päälle ja pois, niin että taulu vähän niinkuin eläisi. Piiri maksaisi jotain 20 € + jotain lisäromua tarvitsee päälle ja koodatakin kai tarttis vähän. Hintaa hökötykselle tulisi kai sitten vähintään 50€. No olisi tuo kai edes hieman omaperäinen sentään. Tonni tietty lähtöhinnaksi alkuun. Ehkä jopa kaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti