perjantai 29. tammikuuta 2010

Suunnittelua, ostoksia ja testailua

Tänään en tainnut saada mitään asiaa konkreettisesti valmiiksi asti. Montaa eri juttua tuli kyllä valmisteltua ja ideoitua.

Testailin yhden työjutun takia Illustratoria ja hoksasin, että sehän onkin hauska ja helppo ohjelma. Teenkin tuolla paljon tyttömäisiä t-paitoja ainakin. Ehkä muutakin.

Katsokaa ja ihailkaa:



No, joo... :D

Ihan oikeasti mulla on kyllä pari ideaa millaisia paita tms designeja tuolla voisi tehkä ja ihmiset ehkä jopa ostaisivat niitä...

Omituista muuten että painosta ei ole kuulunut mitään niistä cd-kansista. Pahasti pelkään että täytyy varmaan teettää ne jossain muualla. Jos ei keskiviikkoon mennessä ala kuulua mitään, niin täytyy alkaa soittelemaan. Plääh.

Ostin myös pistosahan. Kävin ruokatunnilla parissa kaupassa ja olin jo tyytymässä kokoelmaan ei koneellisia sahoja, kun ne näyttivät olevan niin kalliita, mutta onnekseni kaupassa edelläni jonossa oli joku eläkeläinen joka halusi jaaritella niitä näitä ja mun piti sitten palauttaa kaikki kamat hyllyihin kun oli pakko mennä takaisin töihin. Illalla löysin yhdestä toisesta kaupasta sähköisen vehkeen ihan kohtuuhintaan kahden vuoden takuullakin. Niin ja samasta kaupasta löytyi hienoja halpoja t-paitojakin. En taida tarvita enempää t-paitoja ihan heti.

Päivän hienoin oivallus oli kuitenkin melkoinen.com-saittini uudistukseen liittyvä. Mielessäni oli että haluaisin tehdä sivuista todella dynaamiset, niin että ulkoasu vaihtuisi todella paljon jollain logiikalla. Lisäksi halusin tehdä silti oikeasti käyttäjälähtöiset sivut, jotka oikeasti yrittäisivät antaa kävijöille sitä mitä he etsivät. Ja jonkinmoista teemaa ja asennettakin etsiskelin. No nyt keksin loisteliaan idean jolla niittaan kaikki kerralla: Teen käyttäjäprofiilit!
Oletuksena sivusto tarjoaa jotain kohtuu neutraalia tylsää infoa, mutta voit valita profiiliksi junteille suunnatun "vihaan tätä tekotaidepaskaa" -profiilin, tosi cooleille ja älykkäille tyypeille tarkoitetun "tämä on ihan typerää junttipaskaa" -profiilin tai sitten hyväntahtoisille hölmöille tarkoitetun "haluaisin tykätä tästä, mutta en oikeasti ymmärrä"-profiilin. Siten tekstit ja ulkoasu muuttuisivat sen mukaan.

Tekotaidepaskan vihaajat oikeasti vihaavat tätä projektia, joten annetaan heille kunnolla syitä vihata. Ehkä he haluavat jotain mistä voivat mouhottaa hevifoorumeilla että "tommosta nappia painamalla tehtyä paskaa", okei esimerkkejä löytyy heidän käsityksensä tukemiseksi. Bingo! Tyytyväinen käyttäjä!

Supercoolit intellektuellit inhoavat alkeellista punk räpellystä ja muuta räkäisyyttä. Okei, annetaan heille vähän työkaluja käsityksiensä tukemiseksi. En minä heitä miellyttämään ala, kun en osaa, mutta he varmaan haluavat lähinnä löytää jotain äärimmäisen mautonta kökköilyä jota voivat naureskella, annetaan sitä heille, niin ovatpahan tyytyväisiä. Täytyy mainita, että softat ja työkalut joita käytän ovat ihan tylsää bulkkipaskaa ja benchmarkkauksessa ei olla paljon Applen kuvastoja vilkuiltu.

Hyväntahtoisille hölmöille yritän tehdä tutun oloiset ja vähän vähemmän pelottavat sivut, selitän kaiken todella selkeästi ja etsin helppoja esimerkkejä yms. Pläräilen vähän noita XXXXX for Dummies kirjoja, joista tykkään muutenkin. Enköhän mä niillekin onnistu ainakin selittämään mistä on kyse.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti