sunnuntai 17. tammikuuta 2010

Kirppareiden kolouamista, shoppailua, ideointia ja kehystystä

Kävin Radiokirppiksellä ihan viihdearvon vuoksi, tsekkailemassa paikkoja ja katsomassa jos löytyisi jotain raakamateriaaleja. Paikka vaikutti olevan ihan ok kun katsoin sitä nyt niinkuin omia tarkoitusperiäni silmälläpitäen. Huonoin puoli mitä tuli mieleen oli, että tuolla ei ollut myynnissä juuri mitään taiteen tapaistakaan. Se vähän mitä oli, oli tosi halpaa, tyyliin alle 10 €. Jos laitan itse omia tuotoksiani tuonne myyntiin alkuhinnalla 10 - 1000 €, niin ei niitä varmaan osta kukaan. No aina ei voi voittaa. Onpahan sitten halpaa näyttelytilaa. Gallerian vuokra maksaisi enemmän ja veikkaan että tuolla noita mun huimia teoksiani näkee huomattavan paljon enemmän ihmisiä. Ainoa vaan että suurin osa niistä varmaan vihaa niitä. Jätän sinne vieraskirjan johon voivat purkaa tunteitaan. Ja tietty vieraskirjakin on myynnissä, aattelin hinnaksi jotain 500 €. En tiä pitäiskö ottaa siitä välillä muistoksi kuvia siltä varalta että joku ääliö todella ostaisi. Niin joo pitäis ne kirjatkin jostain ostaa ja designata. Printteriinkin tarttis varmaan lisää mustetta.

Löysin aika paljon kehyksiä hinnoiltaan 1,80 - 14 €. Suurimmassa osassa oli jo jotian hehkeitä teoksia, jotka tietty heivasin kotona mäkeen. Voi olla että niitäkin voisi vielä hyödyntää johonkin. Näyttivät olevan jotain lehdistä leikattuja juttuja enimmäkseen. Varmaan osa noista oli peräisin jostain halpatuontimaasta. Jossain oli hintalappu jonka mukaan teos oli maksanut uutena 1 €.

Sitten löysin paljon vaatteita, yhden takin päätinkin ottaa itselleni käyttöön kun se oli niin hyvä. Yhdet farkutkin saatan pitää itse sellaisenaan.

Niin joo ja kävinhän mä tosiaan Harrasteessakin. Siellä oli aika paljon niitä kankaanpainantajuttuja, mutta hinnat oli ihan karseen suurimmalla osalla kamoista. Oon joskus kauan sitten tehnyt silkkipainojuttuja, mutta noi lamput ja emulsiot ja seulat makso ihan törkeesti. Ostin sitten vaan kaikkee halpaa roskaa mihin rahat riitti. Voi olla että noilla joutuu tekemään enempi hommia, mutta onpahan lopputulos taatusti unikki. Ja ihan älyttömän kalliiksi tuli silti. Myyjälläkin meinas mennä täysin hermot muhun, olin kai aika vaikea asiakas sitten.

Rauta-Otrassakin käväsin ennen sulkemisaikaa ja ostin kasan pultteja, muttereita, ketjuja ja jonkun vehkeen millä saa kankaaseen yms tehtyihin reikiin semmoset metalliset helat ympärille. Aikas paljon rahaa meni noihinkin, mutta toisaalta kyllä sitä kamaa olikin aika paljon.

Alun perin tarkoitukseni oli tehdä punk-henkisiä takkeja vähän eri materiaaleista. Ei nahkaa (monet punkkarit on vegaaneja) ja muutenkin aattelin että vois vähän päivittää tätä kuvastoa. Onko niiden metallinpalojen pakko olla niitä Dekadenz-niittejä? Pultit on paljon halvempia ja katu-uskottavampia mun mielestä. Oon mä kyllä nähnytkin oikeesti jo ihmisillä pultteja takeissa aiemminkin. Ketjujakin aattelin kokeilla. Kattellin vähän malleja punk-kirjoista yms.
Alun perin meinasin tehdä pari semmosta epäpunk-takkia ja ostinkin jo esim todella pöljän kirkkaan keltaisen toppatakintapaisen. Aattelin siihen kirjottaa jotain punk-logoja ihan vaan kun ne näyttäis niin tyhmältä semmosessa takissa. Sit mietin että ei sitä tommosenaan kukaan osta kumminkaan ja ei se oikeestaan ees naurata. Aattelin että hei tommoseen takkiin vois laittaa enempi jotain semmosia logoja mitä tommonen ihminen joka pitäis tommosta takkia vois pitää muutenkin. Kaija K, Tapani Kansa, Katri Helena, Kari Tapio yms. Ja joku ideologinen vastine pitäis keksiä rengastetulle A-kirjaimelle tai hevareiden pentagrammille. Aattelin laittaa semmosen renkaan jossa on uros ja naaras-merkit ja sydän keskellä. Joo mautonta tylsää, mutta minkäs teet, ehdotuksia otetaan vastaan.
Toisen takin aattelin tehdä jostain rankemmista konemusa jutuista, tyyliin selkään iso Aphex Twin logo, Venetian Snares, Bong-Ra, Atari Teenage Riot yms nimiä. Täytyy varmaan vähän googletella mikä on hot.

Sit aattelin että voisin tehdä tommosiin isompiin kehyksiin tämmösiä valaistuja veistostauluja samaan tyyliin kun tein aiemminkin pelkiksi valokuviksi. Reilusti liisteriä liimaa ja rautalankaa vaan. Bebecistä varmaan löytyis aika halvalla ledejä ja patterikoteloita yms. Täytyy varmaan googletella mimmosta virtaa noi ledit haluu ja tietty jos ton sais toimiin muuntajalla niin aina parempi. Ainakin joku katkaisija tohon pitäis varmaan kehittää, kun muuten ne patterit loppuu siellä kirppiksellä päivän välein.

Illalla saunassa keksin hienon hinnotteluperiaatteenkin. Aattelin että jos pistän hinnat heti aika alas, niin porukka ostaa kaikki hienot heti ja sit niitä ei kukaan ehdi edes nähdä. Ja muutenkin on toisaalta ihan typerää myydä noita vaan myymisen vuoksi jos en pistä mitään arvoa mun työlle ja huikeille taiteellisille skillzeille. Aattelin että pistän ekana päivänä kaikille romuille hinnaks suunnilleen 1000 €. Jos joku ostaa, niin helkkarin hyvä, projekti on rahoitettu suunnilleen yhdellä ostoksella ja äkkiä uutta vaan tilalle myyntiin. Ei niitä varmaan kukaan osta, mutta sitten seuraavalla viikolla lasken hinnan vaikka puoleen. Tästä vois sitten vihjailla jollain lapulla myyntipöydässä, tyyliin että "Nämä tavarat ovat myynnissä täällä 3/5 viikkoa tai kunnes kaikki on myyty tai rahat loppuvat kirpparin laskujen maksuun, hinnat putoavat joka viikko. Jos maltat odottaa, niin lopulta artikkelit ovat todella halpoja, mutta joku muu saattaa ostaa ne jo ennen sinua." Pahasti kyllä pelkään että ei noita kuvia ainakaan kukaan osta kun kehyksien takia, ja omakustannehinnan alle en noita kumminkaan ala myymään.

Pitäis varmaan googletella led-valoista yms.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti