maanantai 25. tammikuuta 2010

Ongelmia kansien kanssa, ongelmia poran kanssa ja musiikkivideo

Aamu alkoi kaameasti. Tein illalla kuitenkin musiikkivideota ja jätin tietokoneen yöksi laskemaan jotain tyhmää. Aamulla tietty totesin, että kone oli tehnyt koko yön jotain täysin käyttökelvotonta roskaa. Korjasin vähän animaatiota ja jätin sen uudestaan laskemaan ja aloin keräillä kamoja töihin lähtöä varten. Siinä vaiheessa soi puhelin.

Se oli painosta. Olin vahingossa siistinyt kansista roskia niin innokkaasti että olin siivonnut leikkausmerkitkin pois. Aluksi en vain ymmärtänyt mistä ihmeestä painon nainen oikein puhui. Hän ilmeisesti luuli että olin jättänyt taitellisen päätäntävallan heille. Muutenkin todennäköisesti he luulivat että jotain on vialla, kun kannessa näkyi paljon isoja ja kulmikkaita pisteitä. Lopulta tajusin ongelman, korjasin äkkiä tiedoston ja lähetin sen heille uudestaan. Sitten kun tulin myödässä töihin, painosta otti yhteyttä sähköpostitse joku toinen tyyppi, joka valitti että ei ole vieläkään kohdistusmerkkejä. Liitteeksi tyyppi oli laittanut jonkun ihan toisessa muodossa olevan tiedoston, jossa ei todellakaan ollut kohdistusmerkkejä. Lähetin heille oman korjatun tiedostoni uudestaan, joka siis oli siinä muodossa jonka he olivat itse minulle ilmoittaneet. Pyysin heitä kuittaamaan että tiedosto on kunnossa. Kun mitään ei kuulunut, tulin ajatelleeksi, että ehkä he tarvitsevat kuitenkin tiedoston juuri siinä muodossa millaisena he sen minulle lähettivät. Lähetin sen uudestaan siinä muodossa ja nyt tuli kuittaus että tiedosto on ok. Hohhoijaa. Toivottavasti ne nyt näyttävät jotenkin siedettäviltä. Jos eivät, niin täytyy varmaan vaihtaa painoa. Tietty voisin ehkä vähän googletella ja pläräillä ja kysellä, onko tommosen matskun toimittamiseen joku standardiformaatti tai tapa. Puhuin kyllä puhelimessa jonkun tyypin kanssa tuolta painosta etukäteen ennenkuin lähetin sinne mitään, ja luulin että ymmärsin miten homma toimii, mutta ilmeisesti jokin jossain ei mennyt kumminkaan ihan oikein.

Illa kotiin tullessani totesin, että tietokone oli jälleen tehnyt jotain ihan älytöntä. Pahasti näyttää että tuossa ohjelmassa, jolla animaation tein on jokin virhe. Kuvat ja animaatio eivät vain mene yhtään tahdissa vaikka kaiken järjen mukaan niiden pitäisi. Sain sen korjattua kyllä jotenkin toisella ohjelmalla, mutta leikkaukset ovat kyllä nyt ihan satunnaisia. Muutenkin animaatio ei toiminut ihan niin hyvin kuin olisin toivonut. No tulipahan tehtyä. Ehkä opin tuosta jotain. Voisin ehkä tehdä toisenkin animaation samalla tyylillä vähän paremmin ja ainakin osin eri ohjelmalla.

Niin ja dvd:lle tietty tuokin animaatio päätyy, minkä pistän myyntiin kirpparille. Pari kolme muutakin videota/animaatiota pitäisi vielä tehdä valmiiksi jossain välissä. Tietokoneen kanssa on vaan vähän ollut ongelmia. Softat eivät toimi ja kone on niin vanha romu, että se ei pysty näyttämään reaaliaikaisesti oikein mitään, mikä hidastaa työskentelyä erittäin paljon.

melkoinen: rasteri video on siis nähtävillä täällä:
http://www.youtube.com/watch?v=OC1VU3sEKeI

Testailin vähän stensiilin tekoa porakoneellakin. Printtasin logon jo monta päivää sitten. Tänään teippasin logon metallilevyyn ja sen puulevyyn ja yritin poralla tehdä logon reikinä metallilevyyn. Metalli olikin yllättävän kovaa, ei siihen ihan helpolla tehdä reikiä. Ja vastaavasti paperi johon logon printtasin, ei oikein tykännyt porakoneesta. Ei voittoa tällä kertaa. Kokeilin myös onnistuisiko logo poralla tavalliselle pahville, mutta ei ainakaan tuolle pahville onnistunut. Täytyy miettiä vielä tuota juttua. Voisi kokeilla jotain toista materiaalia ainakin, muovia ehkä. Tai sitten voisin tehdä reikiä pahviin tms. jollain muulla kuin poralla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti