sunnuntai 31. tammikuuta 2010

Kuvien käsittelyä, sekä lisää kirjailukokeita ja lapsityövoimaa

Leikin aamulla vähän Illustratorilla ja testailin mitä sillä saisi aikaan. Kyllähän sillä kaikenlaista saa näymmä tehtyä helposti ja nopeasti. Juuri niinkuin minun tyylilleni sopiikin.

Käsittelin loputkin kuvat painokuntoon ja keksin pari uuttakin painokelpoista kuvaa. Itse asiassa hoksasin että yhdistelemällä paria kuvaussessiota sain aikaiseksi ihan järkevänoloisen viiden kuvan kokonaisuuden. Täytyy nyt vielä miettiä mitä noista oikeasti kehitän ja kehystän. Täytyy niitä joka tapauksessa ainakin rajailla vielä ja lähettää painoon/kehitykseen.

Jatkoin tänään kokeiluja kuvioiden kirjailemesesta t-paitoihin käsin ommellen. Yksi yritys meni ainakin aivan totaalisesti metsään taas. Paikkailin pieleen mennyttä kappaletta tekemällä siitä todella törkeän säälittävän näköisen diy-punk-design-paidan. Tai siis ei se vielä valmis ole, mutta se näyttää aika rujolta jo nyt. Järjettömän hidastakin tuolla systeemillä kirjailu tuntuu olevan. Taidan varmaankin antaa periksi tuolla rintamalla. Toisaalta tuo kirjailu oli sinäänsä ihan leppoisaa ja suorastaan kivaa hommaa, jota pystyi ihan hyvin tekemään tv:n katselun lomassa, siis jos ei ruutua varsinaisesti tarvinnut silmä kovana tiirata. Jos mulla olisi pitkiä työmatkoja, niin tuo olisi varmaan aika lähellä ideaalitouhua semmoisilla reissuilla. Siinä voi miettiäkin samalla niitä näitä. Alun perin taisin tuon kirjailuidean varastaa lukioaikaiselta koulukaveriltani, joka oli kirjaillut paitaansa todella tyylikkäällä diy-punk-meiningillä ison FUCK OFF-tekstin. Se kyllä keräsi katseita.

Kierrätin illalla jotain illu-töherryksiäni fotariin ja katsoin mitä saisin niistä aikaan. Poikani sitten vilkaisi yhtä sotkua ja sanoi, että jos ottaisin tuosta tuon pois ja tuon ja lisäsin tuonne tuommoisen, niin siitä tulisi omituinen naama. Fiksailimme kuvaa sitten yhdessä ja siitä tulikin aika hieno:


Puhuimme että kehitämme tuotakin, ja laitamme myyntiin, ja tulot laitamme puoliksi. Hieman eettisesti ja moraalisesti epäilyttävää toimintaa ehkä tämmöinen lapsen taiteellisilla kyvyillä rahastaminen, mutta toisaalta, miksipäs ei. Minä en olisi kyllä tuommoista itsekseni saanut aikaiseksi ikinä, enkä usko että poikanikaan yksinään, joten kyllä se oikeasti aika yhteistyötä oli. Pojalla on ihan uskomattoman selkeä visio muuten monesta jutusta, hän osaa ihan suoraan sanoa, että tuohon pitäisi saada tuommoinen juttu, ja että tuo on ihan tyhmä, ota se pois. Jos poikaa innostaa, niin voisin tehdä tuommoisia lisääkin.
Toisaalta mun mielestä voi olla ihan hyvä juttukin, että poika näkee miten homma toimii. Ei tuommoisen "taiteen" tekeminen mitään magiaa ole. Sittenpähän nähdään sekin että ostaako noita kukaan ja mihin hintaan. Kai se jotain opettaa lapselle jostain? En mä tiedä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti